Att bli franchise­tagare

Jag är franchise och leasing ansvarig på Subway Sverige, och jag guidar dig gärna genom Subway entreprenörskap för att få en bred bild om vårt franchiseskap.

Subway® expanderar sin etableringsportfölj och söker nya högtrafikerade lägen på primära adresser, sida vid sida med dialoger som förs dagligen direkt med fastighetsägare.

Som ett led i vårt arbete är det fokus på att franchisetagaren ska ha rätt profil, kunskap och entreprenörskap för att bli en del i Subways franchiseportfölj.

Utbildningarna i Subways franchisestruktur är essentiella som vi sätter stort värde kring, för att bygga, operativt driva en restaurang och utveckla en hållbar försäljningsutveckling med hög servicegrad.

Vi har sammanfattat de viktigaste punkterna för uppstartsinformation, men tar gärna ett vidare samtal för att utveckla ett ev samarbete.

På denna sida hittar du även teknisk information relaterad till byggandet av restaurangen Subway.

Franchise Manager Pasi Hirvi

Väl mött,

Ricky Simonsson
Country Manager
010 123 456789 0

Storyn bakom

Subway grundades i USA 1965. Idag finns det restauranger i över 100 länder. Var och en av de mer än 36 000 restaurangerna ägs av franchisetagare. Subway® landade i Sverige år 1999 och för närvarande finns det nästan 170 restauranger i Sverige.

Subway är en franchisekedja, vilket innebär att alla våra restauranger ägs och drivs av en oberoende franchisetagare. Kedjan utbildar sina företagare i ett eget internationellt utbildningscenter samt på plats här i Sverige, restaurangpersonalen utbildas lokalt i varje restaurang.

Franchisetagaren rekryterar egen personal, betalar löner och alla lagstadgade kostnader förknippade med att driva verksamhet i Sverige. Den viktigaste uppgiften för vårt Subway-team är att hjälpa dig komma igång och göra våra kunskaper tillgängliga för dig när din restaurang öppnar.

Innan du öppnar din egen Subway-restaurang har du gått en Subway-utbildning här i Sverige samt i vårt utbildningscentrum i Europa. Utbildningen i Sverige pågår i ca 10 arbetsdagar samt 5 dagar i ett utbildningscenter i Europa. Då har du lärt dig om restaurangdriften, du vet hur man gör läckra subs och sallader – och du vet också hur man ska servera sina gäster.

Innan du öppnar restaurangen har du rekryterat ditt eget team. Du utbildar sedan dina anställda, med stöd från kedjan, i alla moment för att servera gäster samt att hålla restaurangen i gott skick. 
Tillsammans öppnar vi restaurangen och fortsätter med utbildning på plats för både personal och franchisetagare.

Att vara franchisetagare hos Subway liknar många andra franchiseskap. Genom franchising engagerar du dig i det världsberömda varumärket och dina kunder känner redan till din produkt. Subway ansvarar för rikstäckande marknadsföring. Förutom reklam från kedjan kan du även göra din egen lokala marknadsföring för din egen Subway-restaurang. Vår uppgift är att hjälpa dig även med dessa.

För att bli en Subway-franchisetagare måste du kunna svenska och engelska. Din ekonomi ska vara god, kapitalbehovet för att etablera en restaurang är 1 800 000 kr och uppåt, beroende på storlek, placering och lokalens skick.

Dessutom kan du hitta mer information om franchiseföretagande på Svenska Franchise Föreningen https://svenskfranchise.se/.

Ta kontakt

Om du har frågor kring att bli franchisetagare eller har frågor om Subway® vänligen kontakta vår Country Manager.

ATT BLI FÖRETAGARE

AFFÄRSLOKALER

FAQ

TA KONTAKT